Receptbeskrivning
Quorn- och kikärtspanna med äpple och valnötter
Ingredienser
för
2 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
0.5 g saffran
0.5 tsk chilipulver
1 kanel
0.5 tsk spiskummin
400 g quornâ„¢ bitar
1 dl valnötter hackade
2 st äpple(n) röda
1 konserverade kikärtor
2 dl vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
salt
bulgur
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
0.5 g saffran
0.5 tsk chilipulver
1 kanel
0.5 tsk spiskummin
400 g quornâ„¢ bitar
1 dl valnötter hackade
2 st äpple(n) röda
1 konserverade kikärtor
2 dl vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
salt
bulgur
Beskrivning
1. Skär löken och vitlöken i bitar och stek mjuk i oljan på medelvärme. Tillsätt tomatpuré, saffran, chilipulver, kanel och spiskummin och fräs en stund. 2. Tillsätt quornbitarna, valnötterna, äpplebitarna, kikärterna och stek en stund. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka 10-15 minuter. Smaka av och krydda eventuellt mer med salt, chilipeppar. Servera med bulgur. Recept: Mia Troberg ElonqFoto: Katja Kristoferson
Visningar: 733
Inlagt 2012-09-18 11:08:12

