Receptbeskrivning

Mild currygryta med ris och myntayoghurt

Ingredienser för
3 dl basmatiris
1 st röd paprika
0.5 st blomkålshuvud(en)
2 st vitlöksklyfta(or)
2.5 dl grädde
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk gurkmeja
1.5 dl turkisk yoghurt
1 mynta
0.5 st gurka
1 krm salt
1 krm svartpeppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1.Börja med att koka riset. 2. Skala och hacka 1 gul lök, skär ner 1 paprika i strimlor och dela ½ blomkålshuvud i små buketter, spola av 1 paket kikärtor.3. Blanda samman alla kryddor i en liten skål, 2 tsk garam masala, 1 tsk ingefära, 1 tsk spiskummin, 1 tsk gurkmeja och 1 tsk koriander.4. Värm på en panna och fräs lök, vitlök och kryddblandningen i 1 msk olivolja och 1 msk smör, tillsätt kikärtorna, blomkålen och paprikan och fräs ytterligare några minuter.5. Slå på 2.5 dl grädde och låt det småputtra tills grönsakerna känns klara. Smaka av och krydda ev med lite sambal oelek eller chilipulver för lite mer sting om så önskas.6. Under tiden blandar du samman din goda yoghurt.7. Myntayoghurt: Börja med att hacka 1 kruka mynta och riv ½ gurka på ett rivjärn, pressa ur vattnet genom en finmaskig sil och blanda samman med 1,5 dl yoghurt.8.Servera din gryta med nykokt ris och myntayoghurt.Recept och foto: Mari bergman/ Tastelines matkasse

Visningar: 195
Inlagt 2012-10-23 20:35:58