Receptbeskrivning
Isot biberli nohut
Ingredienser
för
0.5 dl olivolja
1 st gul lök, hackad
4 st tomater, hackade
1 msk tomatpuré, kan uteslutas
1 st buljongtärning
400 g kikärtor
2 msk isot biber (turkisk ugnsrostad chili)
1 st gul lök, hackad
4 st tomater, hackade
1 msk tomatpuré, kan uteslutas
1 st buljongtärning
400 g kikärtor
2 msk isot biber (turkisk ugnsrostad chili)
Beskrivning
1. Ställ plattan på medelhög värme och fräs på löken i olivolja fem minuter.
2. Häll på tomaterna när löken börjat bli mjuk.
3. Tillsätt en buljongtärning, sänk värmen och låt puttra under lock i 30 minuter eller tills tomaterna kokat sönder.
4. Är det svårt att få tag på bra tomater pga säsong kan du tillsätta lite tomatpuré.
5. Häll av spadet från kikärtorna och tillsätt dessa när tomatsåsen är klar.
6. Rör sedan ner isot biber och blanda ordentligt.
2. Häll på tomaterna när löken börjat bli mjuk.
3. Tillsätt en buljongtärning, sänk värmen och låt puttra under lock i 30 minuter eller tills tomaterna kokat sönder.
4. Är det svårt att få tag på bra tomater pga säsong kan du tillsätta lite tomatpuré.
5. Häll av spadet från kikärtorna och tillsätt dessa när tomatsåsen är klar.
6. Rör sedan ner isot biber och blanda ordentligt.
Visningar: 356
Inlagt 2012-09-15 17:13:09

