Receptbeskrivning
Fruktbröd
Ingredienser
för
25 g jäst
5 dl vatten ljummet (37 grader)
25 g smör eller margarin rumsvarmt
1.5 tsk salt
1.5 tsk brödkryddor, malda
750 g kungsörnen rågsikt
1.5 torkad blandad frukt i bitar
1 dl solrosfrön
5 dl vatten ljummet (37 grader)
25 g smör eller margarin rumsvarmt
1.5 tsk salt
1.5 tsk brödkryddor, malda
750 g kungsörnen rågsikt
1.5 torkad blandad frukt i bitar
1 dl solrosfrön
Beskrivning
2 stycken1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över vatten och rör om tills jästen har löst sig. Klicka i matfettet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av mjölet till utbakningen. 2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, 30-45 minuter. 3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar och rulla ut dem. Sno dem runt varandra 2 och 2. Lägg dem i smorda formar, 1 1/2 liter. Tryck ner degen med handen. 4. Låt bröden jäsa under bakduk ca 45 minuter. 5. Sätt ugnen på 200°C. Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön. 6. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Visningar: 197
Inlagt 2012-09-18 11:06:05

