Receptbeskrivning

Surdegsbröd med Dinkel

Ingredienser för
1 jäst
3 dl vatten
1 dl dinkelmjöl
2 dl dinkelkorn hela
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
2 msk olja
7 dl vetemjöl
7 dl dinkelmjöl


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
2 bröd1. Blanda alla ingredienser till surdegen och låt stå övertäckt med plastfilm eller ett par timmar i rums-temperatur alternativt i kylskåp över natten.2. Häll surdegen i en stor bunke och blanda med vatten, salt, honung och olja. Tillsätt vetemjöl och dinkelmjöl och blanda till en jämn och fin deg. Låt jäsa i bunken ca 1 timme, täck bunken med en handduk.3. Forma degen till två limpor, låt dem jäsa på en plåt ca 45 minuter.4. Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen i 220 graders ca 40 minuter.Låt brödet svalna och servera!

Visningar: 116
Inlagt 2012-09-18 13:01:46