Receptbeskrivning
Långpannebröd med morötter och frön
Ingredienser
för
5 dl vatten fingervarmt
50 g jäst
100 g smör, smält
2 st morot stora finrivna
1 tsk salt
2 msk sirap
5 dl vetemjöl
8 dl dinkelmjöl
2 dl pumpafrön eller andra frön
50 g jäst
100 g smör, smält
2 st morot stora finrivna
1 tsk salt
2 msk sirap
5 dl vetemjöl
8 dl dinkelmjöl
2 dl pumpafrön eller andra frön
Beskrivning
1. Värm vattnet till 37 grader. Smält smöret. Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen. Blanda väl och låt jäsa ca 40 minuter. 2. Knåda degen lätt och dela den i ca 15 lika stora bitar. Rulla små runda bullar och lägg bredvid varandra på en långpanna med bakplåtspapper. Strö lite frön ovanpå. Låt jäsa 45 minuter.3. Grädda mitt i ugn, 175 grader i 20 minuter. Receptet är framtaget av Tastelines kock Mattias Montin
Visningar: 558
Inlagt 2012-09-18 11:06:58

