Receptbeskrivning
Jacob Wismars baljgryta med basilika och chèvre
Ingredienser
för
2 dl stora vita bönor
2 dl kokta svarta bönor
1 dl kokta röda linser
0.5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g (1 burk) krossade tomater
2 dl vatten
3 msk vit balsamvinäger
0.5 msk honung
salt och svartpeppar
0.5 kruka färsk basilika
100 g chèvre
0.5 dl fågelfrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl vita sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 dl kokta svarta bönor
1 dl kokta röda linser
0.5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g (1 burk) krossade tomater
2 dl vatten
3 msk vit balsamvinäger
0.5 msk honung
salt och svartpeppar
0.5 kruka färsk basilika
100 g chèvre
0.5 dl fågelfrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl vita sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
Beskrivning
1. Fågelfrön: Blanda samman fröerna.
2. Finhacka löken och vitlöken.
3. Fräs dem i olja på medelvärde och tillsätt krossade tomater, vatten, balsamvinäger och honung.
4. Koka i cirka 10 minuter.
5. Lägg i bönorna och linserna och låt grytan bli varm.
6. Smaka av med salt och peppar och rör ner färska basilikablad.
7. Toppa grytan med smulad chèvre och Fågelfrön.
2. Finhacka löken och vitlöken.
3. Fräs dem i olja på medelvärde och tillsätt krossade tomater, vatten, balsamvinäger och honung.
4. Koka i cirka 10 minuter.
5. Lägg i bönorna och linserna och låt grytan bli varm.
6. Smaka av med salt och peppar och rör ner färska basilikablad.
7. Toppa grytan med smulad chèvre och Fågelfrön.
Visningar: 638
Inlagt 2012-09-15 19:12:28

