Receptbeskrivning
Ugnslax med potatismos
Ingredienser
för
560 g laxfilé
900 g potatis
salt och peppar
1 purjolök
140 g strimlade soltorkade tomater
2 msk dill (hackad)
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1 st citron
900 g potatis
salt och peppar
1 purjolök
140 g strimlade soltorkade tomater
2 msk dill (hackad)
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1 st citron
Beskrivning
Tina laxen.
Sätt ugnen på 150°C.
Koka potatisen i saltat vatten.
Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
Skölj och skiva purjolöken. Låt tomaterna rinna av. Stek tomater och purjolök i en stekpanna utan att löken tar färg. Vänd ner dill mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
Värm mjölk och matfett i en kastrull. Pressa potatisen och vispa i mjölken. Smaka av med salt och peppar.
Skär klyftor av citronen.
Servera ugnslaxen toppad med purjo- och tomatfräs samt potatismos och citronklyftor.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Â
Sätt ugnen på 150°C.
Koka potatisen i saltat vatten.
Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
Skölj och skiva purjolöken. Låt tomaterna rinna av. Stek tomater och purjolök i en stekpanna utan att löken tar färg. Vänd ner dill mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
Värm mjölk och matfett i en kastrull. Pressa potatisen och vispa i mjölken. Smaka av med salt och peppar.
Skär klyftor av citronen.
Servera ugnslaxen toppad med purjo- och tomatfräs samt potatismos och citronklyftor.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Â
Visningar: 615
Inlagt 2012-09-15 19:33:07

