Receptbeskrivning
Mild fiskgryta
Ingredienser
för
600 g torsk- och laxtärningar
4 prt ris eller annat gryn
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde
1 krm kajennpeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
3 msk provencalska örter
salt och peppar
4 prt ris eller annat gryn
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde
1 krm kajennpeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk strösocker
3 msk provencalska örter
salt och peppar
Beskrivning
Tina fisken.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg.
Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter. Lägg i fisken, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera fiskgrytan med kokt ris och gärna en sallad.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg.
Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter. Lägg i fisken, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera fiskgrytan med kokt ris och gärna en sallad.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
Visningar: 671
Inlagt 2012-09-15 19:37:58

