Receptbeskrivning
Älgfärspaj
Ingredienser
för
Pajdeg
6 dl vetemjöl 250 g smör
1 dl vatten kallt
Köttfärsröra
600 g älgfärs går också bra med blandfärs2 st gula lökar
4 dl champinjoner
2 msk smör
2 tsk salt
2 st vitlöksklyfta(or)
1 ml cayennepeppar
1 dl chilisås
2 msk soja
400 g ost
Äggstanning
5 st ägg 4 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
Beskrivning
Pajdegen:
Hacka samman mjöl och smör. tillsätt vatten och blanda till deg.
Tryck ut degen i osmord, eldfast form.
Låt pajformarna stå en timme l kylen innan tillagning
Köttfärsröran:
Fräs köttfärsen i smör och lägg över i gryta Skala, hacka och fräs löken på svag värme.
Stek den hackade svampen tillsammans med köttfärsen.
Lägg över i grytan
Tillsätt kryddor, chilisås och soja.
Rör om och låt puttra ca 10 minuter på svag värme.
Pajen:
Förgrädda pajskalet i ugn ca 10-15 minuter i 200°.
Fördela köttfärsröran i pajskalet.
Strö över den rivna osten.
Vispa samman äggstanningen och fördela på pajen.
Grädda i ugnen på 200° i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Hacka samman mjöl och smör. tillsätt vatten och blanda till deg.
Tryck ut degen i osmord, eldfast form.
Låt pajformarna stå en timme l kylen innan tillagning
Köttfärsröran:
Fräs köttfärsen i smör och lägg över i gryta Skala, hacka och fräs löken på svag värme.
Stek den hackade svampen tillsammans med köttfärsen.
Lägg över i grytan
Tillsätt kryddor, chilisås och soja.
Rör om och låt puttra ca 10 minuter på svag värme.
Pajen:
Förgrädda pajskalet i ugn ca 10-15 minuter i 200°.
Fördela köttfärsröran i pajskalet.
Strö över den rivna osten.
Vispa samman äggstanningen och fördela på pajen.
Grädda i ugnen på 200° i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Visningar: 2794
Inlagt 2012-09-20 18:28:19

