Receptbeskrivning
Majsknäcke
Ingredienser
för
0.5 dl hela linfrö
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl pumpafrön
0.5 dl oskalade sesamfrön
2 dl majsmjöl (maizena)
2 dl vatten
0.4 dl raps-eller solrosolja
1 tsk salt
1 tsk flingsalt
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl pumpafrön
0.5 dl oskalade sesamfrön
2 dl majsmjöl (maizena)
2 dl vatten
0.4 dl raps-eller solrosolja
1 tsk salt
1 tsk flingsalt
Beskrivning
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda allt det torra.
Koka upp vattnet och låt svalna lite.
Blanda i oljan och sedan vattnet.
Bred ut smeten på en plåt med bakpapper.
Grädda i en timme i ugnen. Släpp gärna ut fukten i ugnen vid ett par tillfällen under gräddningen.
Låt knäcket svalna på galler och knäck sedan det i bitar.
Enjoy!
Blanda allt det torra.
Koka upp vattnet och låt svalna lite.
Blanda i oljan och sedan vattnet.
Bred ut smeten på en plåt med bakpapper.
Grädda i en timme i ugnen. Släpp gärna ut fukten i ugnen vid ett par tillfällen under gräddningen.
Låt knäcket svalna på galler och knäck sedan det i bitar.
Enjoy!
Visningar: 388
Inlagt 2012-09-17 18:38:20

