Receptbeskrivning
Lingonfromage
Ingredienser
för
3 st ägg
1 dl strösocker
2 dl rårörda lingon
3 dl vispgrädde
6 st gelatinblad
4 msk rårörda lingon
1 dl strösocker
2 dl rårörda lingon
3 dl vispgrädde
6 st gelatinblad
4 msk rårörda lingon
Beskrivning
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter. 2. Kör lingonen i mixer till en puré. Vispa äggulor och socker till en pösig kräm. 3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa äggvitorna och grädden var för sig till hårt skum. 4. Rör ner de smälta gelatinbladen i äggsmeten och rör sedan även i lingonpurén. Blanda ner grädden och äggvitorna. 5. Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i några timmar. 6. Slå upp fromagen på tallrikar, garnera med rårörda lingon och servera.
Visningar: 609
Inlagt 2012-09-17 19:16:47

