Receptbeskrivning

Pannkakor med päron och chilichoklad

Ingredienser för
6 pannkakor
4 dl vatten
1.5 dl socker
1 citron
2 päron
2 dl vispgrädde
100 g choklad
0.8 chiliflakes
nutella
hallon


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Koka upp vatten och socker i en kastrull. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor/skivor. Pressa över lite citronjuice så att de inte mörknar.
Koka päronen mjuka i sockerlagen, 1–2 minuter. Ta från värmen och låt svalna.
Vispa grädden, ställ kallt. Kan förberedas hit, några timmar i förväg.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör ner chiliflakes.
Bred ca 2 msk nötcrème på varje pannkaka. Vik ihop på mitten och sedan en gång till.
Lägg upp på tallrikar tillsammans med päron och en klick grädde. Ringla över den smälta chokladen. Garnera med hallon och myntablad.

För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pannkakor.

Visningar: 180
Inlagt 2012-09-18 20:18:15