Receptbeskrivning
Amys currygryta
Ingredienser
för
8 små delikatesspotatisar
8 små gula lökar
2 auberginer
2 spetspaprikor
3 dl rostade jordnötter
1 dl soja-eller kikärtsmjöl
6 vitlöksklyftor
5 msk farinsocker
2 msk finriven ingefära
1 msk chilipulver
1 msk malen spiskummin
4 tsk gurkmeja
4 tsk malen koriander
olja
salt
8 små gula lökar
2 auberginer
2 spetspaprikor
3 dl rostade jordnötter
1 dl soja-eller kikärtsmjöl
6 vitlöksklyftor
5 msk farinsocker
2 msk finriven ingefära
1 msk chilipulver
1 msk malen spiskummin
4 tsk gurkmeja
4 tsk malen koriander
olja
salt
Beskrivning
God gryta från bloggen amyspieceofcake.se
1. Mixa jordnötterna med stavmixer. Blanda med mjöl, pressad vitlök, farinsocker, ingefära, chilipulver, spiskummin, gurkmeja och koriander.
2. Tillsätt 5 msk olja och blanda ihop allt till en röra.
3. Skala löken. Skär ett kryss halvvägs igenom. Skär auberginer i 3 cm tjocka skivor. Gröp ur hälften i mitten.
4. Dela spetspaprikorna på längden och kärna ur. Fyll försiktigt lök, aubergine och paprika med lite av kryddröran.
5. Hetta upp 2 msk olja i en stor och vid gryta och lägg i potatisen.
6. Tillsätt resterande kryddröra samt 9 dl vatten och 2 tsk salt. Låt småkoka under lock 20 minuter.
7. Lägg i lök, aubergine och paprika. Koka ytterligare 20-40 minuter, tills grönsakerna är riktigt mjuka. Rör om försiktigt då och då. Ta av locket mot slutet så att grytspadet får koka ihop.
8. Smaka av och garnera med färsk koriander. Servera med bröd och chutney.
1. Mixa jordnötterna med stavmixer. Blanda med mjöl, pressad vitlök, farinsocker, ingefära, chilipulver, spiskummin, gurkmeja och koriander.
2. Tillsätt 5 msk olja och blanda ihop allt till en röra.
3. Skala löken. Skär ett kryss halvvägs igenom. Skär auberginer i 3 cm tjocka skivor. Gröp ur hälften i mitten.
4. Dela spetspaprikorna på längden och kärna ur. Fyll försiktigt lök, aubergine och paprika med lite av kryddröran.
5. Hetta upp 2 msk olja i en stor och vid gryta och lägg i potatisen.
6. Tillsätt resterande kryddröra samt 9 dl vatten och 2 tsk salt. Låt småkoka under lock 20 minuter.
7. Lägg i lök, aubergine och paprika. Koka ytterligare 20-40 minuter, tills grönsakerna är riktigt mjuka. Rör om försiktigt då och då. Ta av locket mot slutet så att grytspadet får koka ihop.
8. Smaka av och garnera med färsk koriander. Servera med bröd och chutney.
Visningar: 338
Inlagt 2012-09-19 18:33:51

