Receptbeskrivning

Dryrubbed fläskkotlett med blomkål

Ingredienser för
4 st fläskkotletter á 180 g
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin
1 msk hel svartpeppar
0.5 st citron, zest och saft
1 st blomkålshuvud, stora buketter
150 g fryst hackad spenat
1 dl kesella
1 st zucchini
smör, att steka i
rapsolja
salt
ev. färsk timjan och rosmarin att steka med


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka blomkålsbuketterna mjuka i saltat vatten.
2. Häll av vattnet, mosa blomkålen med en visp, rör ner spenaten och kesellan, smaksätt med salt.
3. Mortla de torra kryddorna och "panera" fläskkotletterna med blandningen.
4. Stek fläskkotletterna gyllenbruna i smör, stek med de färska örterna i pannan.
5. Sänk värmen och låt kotletterna bli genomstekta.
6. Skiva zucchinin tunt och marinera dem med lite rapsolja, citroncest och saft, salt och svartpeppar.
7. Lägg blomkålsmoset på en tallrik, fläskkotletten brevid och toppa med zucchini.

Visningar: 133
Inlagt 2012-09-19 21:49:24