Receptbeskrivning
Banan- och kokosbröd med nypon, lime och kanel
Ingredienser
för
50 g jäst
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
dl nyponskalsmjöl
1 stor banan
1 lime, zest
3 dl havregryn
9 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
dl nyponskalsmjöl
1 stor banan
1 lime, zest
3 dl havregryn
9 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
Beskrivning
Knåda ihop alltsammans till en smidig deg som inte kladdar. Jäs under lock eller bakduk så lång tid du har tid med - (rekommenderat 2-3 timmar).
Häll ut degen på bakbordet och knåda den. Kavla eller platta ut till en rektangel. Rulla ihop från långsidan till en limpa. Lägg den med skarven neråt på bakplåtspapprad plåt och låt jäsa utan bakduk i 30-40 min.
Grädda längst ner i ugnen, 200 grader, i ca 30 min.
När brödet låter ihåligt om man knackar på undersidan av limpan är det klart. Låt svalna på galler.
Häll ut degen på bakbordet och knåda den. Kavla eller platta ut till en rektangel. Rulla ihop från långsidan till en limpa. Lägg den med skarven neråt på bakplåtspapprad plåt och låt jäsa utan bakduk i 30-40 min.
Grädda längst ner i ugnen, 200 grader, i ca 30 min.
När brödet låter ihåligt om man knackar på undersidan av limpan är det klart. Låt svalna på galler.
Visningar: 280
Inlagt 2012-09-21 10:12:24

