Receptbeskrivning
Dinkellimpa med äpple och kanel
Ingredienser
för
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk malen kanel
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
2 äpplen, grovt rivna
2 msk hela linfrön
1 dl solrosfrön
10 dl dinkelmjöl, fullkorn
flingsalt
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk malen kanel
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
2 äpplen, grovt rivna
2 msk hela linfrön
1 dl solrosfrön
10 dl dinkelmjöl, fullkorn
flingsalt
Beskrivning
Gör så här
Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader).
Tillsätt salt, kanel, honoung, olivolja, rivna äpplen, linfrön, solrosfrön och cirka 9 dl av mjölet.
Arbeta degen smidig för hand tills den lossnar från kanterna i bunken.
När du bakar med dinkel ska degen vara något lösare än vanlig deg.
Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
Smörj en 1,5-liters brödform med lite olivolja.
Ta degen ur bunken och arbeta in det resterande mjölet.
Häll degen i bakformen.
Pensla ovansidan med vatten för att få en hård yta och strö över lite flingsalt.
Grädda brödet längst ner i ugnen i 25 minuter, 225 grader.
Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader).
Tillsätt salt, kanel, honoung, olivolja, rivna äpplen, linfrön, solrosfrön och cirka 9 dl av mjölet.
Arbeta degen smidig för hand tills den lossnar från kanterna i bunken.
När du bakar med dinkel ska degen vara något lösare än vanlig deg.
Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
Smörj en 1,5-liters brödform med lite olivolja.
Ta degen ur bunken och arbeta in det resterande mjölet.
Häll degen i bakformen.
Pensla ovansidan med vatten för att få en hård yta och strö över lite flingsalt.
Grädda brödet längst ner i ugnen i 25 minuter, 225 grader.
Visningar: 260
Inlagt 2012-09-21 10:18:41

