Receptbeskrivning
Snurrigt kanelbröd med russin
Ingredienser
för
25 g jäst
1 msk socker
1 dl vatten, 37 grader
670 g mjöl, vete och graham 50/50
2 msk socker
2 tsk salt
2 tsk kanel
1 dl russin, blötlägg, torka och pudra med mjöl
1 msk socker
1 dl vatten, 37 grader
670 g mjöl, vete och graham 50/50
2 msk socker
2 tsk salt
2 tsk kanel
1 dl russin, blötlägg, torka och pudra med mjöl
Beskrivning
Lös upp jästen tillsammans med sockret i vattnet. Blanda ihop degen, [OBS! russinen ska INTE blandas i degen] låt den stå 5 min. Ta sedan upp den och knåda den ordentligt. Låt degen jäsa 1 1/2 - 2 timmar.
Ta upp den och pressa ur luften. Kavla ut till en rektangel, tryck ner russinen. Vik ihop den omlott. Kavla ut och ha på:
4 msk socker blandat med 3 tsk kanel
Sen rullar du ihop brödet, meningen är att det ska bli som ett spiralmönster. Låt jäsa i form 1 timme.
In i ugnen 225°c tio minuter, sänk sedan temperaturen till 175 och grädda ytterliggare 25 min. Låt svalna ordentligt, annars faller den isär om du skär i den för tidigt. Njut med veg. smör på.
Ta upp den och pressa ur luften. Kavla ut till en rektangel, tryck ner russinen. Vik ihop den omlott. Kavla ut och ha på:
4 msk socker blandat med 3 tsk kanel
Sen rullar du ihop brödet, meningen är att det ska bli som ett spiralmönster. Låt jäsa i form 1 timme.
In i ugnen 225°c tio minuter, sänk sedan temperaturen till 175 och grädda ytterliggare 25 min. Låt svalna ordentligt, annars faller den isär om du skär i den för tidigt. Njut med veg. smör på.
Visningar: 504
Inlagt 2012-09-21 10:47:46

