Receptbeskrivning

Snurrigt kanelbröd med russin

Ingredienser för
25 g jäst
1 msk socker
1 dl vatten, 37 grader
670 g mjöl, vete och graham 50/50
2 msk socker
2 tsk salt
2 tsk kanel
1 dl russin, blötlägg, torka och pudra med mjöl


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Lös upp jästen tillsammans med sockret i vattnet. Blanda ihop degen, [OBS! russinen ska INTE blandas i degen] låt den stå 5 min. Ta sedan upp den och knåda den ordentligt. Låt degen jäsa 1 1/2 - 2 timmar.
Ta upp den och pressa ur luften. Kavla ut till en rektangel, tryck ner russinen. Vik ihop den omlott. Kavla ut och ha på:
4 msk socker blandat med 3 tsk kanel
Sen rullar du ihop brödet, meningen är att det ska bli som ett spiralmönster. Låt jäsa i form 1 timme.
In i ugnen 225°c tio minuter, sänk sedan temperaturen till 175 och grädda ytterliggare 25 min. Låt svalna ordentligt, annars faller den isär om du skär i den för tidigt. Njut med veg. smör på.

Visningar: 504
Inlagt 2012-09-21 10:47:46