Receptbeskrivning

Rödvinsmarinerad oxfilé

Ingredienser för
600 g oxfilé
1 st paprika
1 st röd paprika
1 st aubergine
1 st chili
2 st stora portobellosvampar
1 babyspenat
vit tryffelolja
salt
peppar
1 dl rödvin
0.5 dl ljus sirap
0.5 dl balsamvinäger
1 st rödlök
1 tsk salt
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
0.5 dl olja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Marinera oxfilén i ca tre timmar i rumstemperatur.
2. Skär paprikan cm breda långa strimlor och stek eller grilla dem fort. Det ska vara tuggmotstånd i grönsakerna. Skär auberginen i skivor och stek upp i olivolja.
3. Rensa svampen skär i strimlor, stek i olivolja och lite chili. Koka pastan och stek eller grilla oxfilén.
4. Vänd pastan i ett fat och häll på tryffeloljan efter smak, börja med ett par matskedar, lägg i den färska spenaten och rör runt. Toppa med alla härliga i ingredienser så att det blir läckert och färgglatt.
5. Skär av toppen på en hel vitlök o häll på lite olivolja o salt, paketera i folie. Ugnsbaka på 200 grader i 25 minuter, serveras som tilltugg.

Visningar: 710
Inlagt 2012-09-22 09:20:57