Receptbeskrivning

Per Morbergs raggmunk med fläsk

Ingredienser för
800 g (8–10 st) fast potatis
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl standardmjölk
1 st ägg
600 g skivat rimmat sidfläsk
smör till stekning
5 dl lingon
2 dl strösocker


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala potatisen. 2. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i enbunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. 3. Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet tillstekningen av raggmunkarna. 4. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten. 5. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk. 6. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. 7. Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon. 8. Rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts.Sylten håller ett par veckor i kylen.

Visningar: 591
Inlagt 2012-09-22 09:25:40