Receptbeskrivning
Per Morbergs chilimarinerade kycklingvingar
Ingredienser
för
1 kg färska kycklingvingar (eller djupfrysta
1 dl tamarisoja
½ dl chilisås
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl olivolja
½ tsk cayennepeppar
1 msk strösocker
½ dl tomatpuré
(1 pressad vitlöksklyfta)
1 dl tamarisoja
½ dl chilisås
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl olivolja
½ tsk cayennepeppar
1 msk strösocker
½ dl tomatpuré
(1 pressad vitlöksklyfta)
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
3. Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
4. Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
3. Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
4. Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter.
Visningar: 626
Inlagt 2012-09-22 09:30:21

