Receptbeskrivning

Pizza med rostade tomater, mozzarella och basilika

Ingredienser för
25 g jäst
2 dl vatten, 37 grader
3 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl special
1 tsk salt
2 msk olivolja
500 g körsbärstomater
olivolja
flingsalt
1 buffelmozzarella
0.5 dl parmesanost, färsk, flagad
0.5 kruka basilika, färsk


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. PizzadegRör ut jästen i det fingervarma vattnet. 2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter. 3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek. 4. Kavla ut degen till önskad form/former och lägg på fyllningen. 5. Topping Sätt ugnen på 200 grader. 6. Börja med tomaterna. Dela dem i halvor och lägg i en ugnsfast form med lite olja. Låt snittytan vara uppåt. 7. Droppa över lite olivolja och strö på lite flingsalt. 8. Rosta i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills tomaterna börjar få en aning färg och har skrumpnat ihop. 9. Tryck ut eller kavla degen till portionspizzor, gärna i lite oregelbundna former. 10. Fördela tomaterna ovanpå och mosa lätt med en gaffel. 11. Riv mozzarellan i bitar och lägg på. 12. Grädda ca 15-20 minuter. 13. Strö på lite parmesanflagor och basilika samt några saltflagor. 14. Servera med sallad på rucola och en god olivolja.

Visningar: 366
Inlagt 2012-09-27 21:13:48