Receptbeskrivning
Limelax
Peter Milos via Siw Lager
Ingredienser
för
3 dl ris tex basmati eller jasmin
knorr grönsakskrydda
1 st gul lök(ar) finhackad
1 msk milda flytande margarin
400 g laxfilé
0.5 dl vitt vin
1 st limefrukt(er) skal och frukt från
2.5 dl vatten
1 knorr kycklingbuljongs tärning
0.5 dl milda mat 15%
maizena ev. till redning
salt och peppar
knorr grönsakskrydda
1 st gul lök(ar) finhackad
1 msk milda flytande margarin
400 g laxfilé
0.5 dl vitt vin
1 st limefrukt(er) skal och frukt från
2.5 dl vatten
1 knorr kycklingbuljongs tärning
0.5 dl milda mat 15%
maizena ev. till redning
salt och peppar
Beskrivning
1. Koka riset tillsammans med en buljongtärning. Fräs löken i lite margarin några minuter utan att den tar färg.
2. Dela laxen i 4 bitar och lägg ner dem i grytan och häll på vinet. Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Ta upp laxen och håll den varm under folie.
3. Låt vinet koka upp till hälften av vätskan avdunstat. Tillsätt vatten och kycklingfonden. Låt såsen småkoka 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar, limesaft och dill.
4. Runda av med Milda Mat och red såsen med Maizena ljus redning om du önskar en tjockare konsistens. Servera gärna med extra lime och lite wokade grönsaker.
2. Dela laxen i 4 bitar och lägg ner dem i grytan och häll på vinet. Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter. Ta upp laxen och håll den varm under folie.
3. Låt vinet koka upp till hälften av vätskan avdunstat. Tillsätt vatten och kycklingfonden. Låt såsen småkoka 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar, limesaft och dill.
4. Runda av med Milda Mat och red såsen med Maizena ljus redning om du önskar en tjockare konsistens. Servera gärna med extra lime och lite wokade grönsaker.
Visningar: 574
Inlagt 2012-09-22 16:01:40

