Receptbeskrivning

Burgers med klyftisar och bluecheesesås

Ingredienser för
600 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 tsk rosmarin
1 krm svartpeppar
1 isbergssalladshuvud
2 päron
1 hamburgare
1 msk olja
50 g ädelost
1 dl matyoghurt
2 msk majonnäs
1 msk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatis med skal i klyftor. Lägg i en ugnssäker form.
Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt, svartpeppar och torkad rosmarin. Blanda och tillaga i ugnen 25-30 minuter. Rör om efter halva tiden.
Sås: Gaffelmosa ädelost. Tillsätt matyoghurt, majonnäs och flytande honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
Bryt isbergssalladshuvud i grova bitar. Dela, kärna ur och skär päron i tunna klyftor.
Stek färska hamburgare i olja ca 3 minuter på varje sida. Servera med sallad, päron, sås och klyftpotatis.

För alla
Fri från gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj ost lagrad mer än 3 mån respektive mjölkfritt ostalternativ. Använd laktos- eller mjölkproteinfritt yoghurtalternativ. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller enbart yoghurt.

Visningar: 494
Inlagt 2012-09-22 16:04:23