Receptbeskrivning

Mandel- och aprikoskakor

Ingredienser för
10 st aprikoser, torkade
0.5 dl vitt vin, sött
50 g pinjenötter, rostade
200 g mandelmassa
1.5 msk äggvita
skal, från 1 lime
florsocker, att sikta över


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär aprikoserna i små bitar, lägg i en skål och häll över vinet. Täck över och låt stå i kylen över natten.
2. Sätt ugnen på 150°. Rosta pinjenötterna försiktigt i torr stekpanna. Passa så att de inte bränns.
3. Riv mandelmassan och blanda med äggvitan. Tillsätt nötter och limeskal. Låt frukten rinna av ordentligt innan den blandas med smeten.
4. Klicka ut ca 1 1/2 tsk smet till varje kaka på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 20-25 minuter. Låt svalna och sikta över lite florsocker före serveringen.

Visningar: 141
Inlagt 2012-09-22 20:58:07