Receptbeskrivning
Porterstek av nöt
Ingredienser
för
1 kg benfri nötstek
2 st gula lökar
3 dl porter
1 dl outspädd svart vinbärssaft
3 dl kinesisk soja
8 st enbär
8 st vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
3 st köttbuljongtärningar
1 dl grädde
till servering:
kokt potatis
kokta smörslungade grönsaker
2 st gula lökar
3 dl porter
1 dl outspädd svart vinbärssaft
3 dl kinesisk soja
8 st enbär
8 st vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
3 st köttbuljongtärningar
1 dl grädde
till servering:
kokt potatis
kokta smörslungade grönsaker
Beskrivning
1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.
2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.
3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.
2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.
3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.
Visningar: 485
Inlagt 2012-09-22 20:29:02