Receptbeskrivning

Porterstek/gryta och pappas pytt i panna

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
En riktig favorit!

1 kg kött tex. rostbiff. fransyska, grytbitar av nöt eller fläsk, fläskkarré
1 flaska porter eller mörkt öl (33 cl)
1 dl outspädd svarvinbärssaft
1 dl soja
ca 3-5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 tsk timjan
10 enbär
10 svartpepparkorn
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor

Sås:
5-8 dl buljong
3/4 dl vetemjöl
2 dl grädde

Lägg allt i en gryta utom köttet och koka upp. Jag brukar lägga alla kryddorna i en tekula så är de lätta att fiska upp sen. Lägg i köttet. Sjud under lock. Om du har en hel köttbit brukar jag vända den efter ca 45 min. Sjud ca 45 min till.Ta upp köttet om det är en hel bit, löken och vitlökarna. Vispa ihop mjöl och grädde till en slät redning. Rör ner det. Låt sjuda några min. Smaka av. Det brukar inte behövas mer kryddor. Servera kokt potatis, kokta grönsaker, gelé och pressgurka till. Det blir mycket sås och skulle det bli kött och sås över kan man göra min pappas goda pytt i panna. Jag gillar inte pytt i panna annars men denna är god!

Pappas pytt i panna

rester av kött
hackad lök
kokta potatisar i bitar
en riktigt god sås

Stek potatis och lök. Lägg i köttet och såsen och låt puttra ihop lite. Servera inlagda rödbetor och stekt ägg till.


Visningar: 367
Inlagt 2012-09-23 09:10:32