Receptbeskrivning
Brösarp gästgiveriets äggakaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Äggakaka
5-6 port.
9 ägg + 4-6 äggulor
4,5 dl vetemjöl
9 dl standardmjölk
2-3 msk salt
2-2½ msk socker
Vispa mjöl och hälften mjölk tills det klimpar sig. Tillsätt ägg och äggulor till en degig konsistens. Tillsätt resten mjölk. Låt stå och svälla i 2 timmar det vinner man mycket på i smaken. Om möjligt låt stå till nästa dag. Stek i stekpanna på medelvärme så det blir skivigt i konsistensen. Rör från botten tills kakan får en fast konsistens. Vänd den genom att glida över på tex. ett grytlock. Stekt fläsk eller bacon och lingonsylt till. Detta är ett mycket gott recept på äggakaka
5-6 port.
9 ägg + 4-6 äggulor
4,5 dl vetemjöl
9 dl standardmjölk
2-3 msk salt
2-2½ msk socker
Vispa mjöl och hälften mjölk tills det klimpar sig. Tillsätt ägg och äggulor till en degig konsistens. Tillsätt resten mjölk. Låt stå och svälla i 2 timmar det vinner man mycket på i smaken. Om möjligt låt stå till nästa dag. Stek i stekpanna på medelvärme så det blir skivigt i konsistensen. Rör från botten tills kakan får en fast konsistens. Vänd den genom att glida över på tex. ett grytlock. Stekt fläsk eller bacon och lingonsylt till. Detta är ett mycket gott recept på äggakaka
Visningar: 2629
Inlagt 2011-12-18 19:21:24

