Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax på spenatbädd
Ingredienser
för
800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbit
200 g färsk bladspenat
150 g färsk parmesanost
3 dl vispgrädde
1 tsk smör till formen
200 g färsk bladspenat
150 g färsk parmesanost
3 dl vispgrädde
1 tsk smör till formen
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
Visningar: 474
Inlagt 2012-09-23 12:48:19

