Receptbeskrivning

Lax under pinjenöts- och koriandertäcke

Ingredienser för
4 st laxfilé, portionsbitar
200 g skalade räkor
50 g pinjenötter
0.5 kruka koriander, färsk
1.5 msk margarin (här är det bäst med fast margari
1 tsk pressad citron
salt och peppar
3 dl gräddfil
2 tsk pressad citron
salt och peppar
potatis eller ris, gärna fullkorn
sallad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg laxfilébitarna på ett smort ugnsfast fat.
2. Lägg räkorna ovanpå.
3. Pinjenöts- och koriandertäcke Stöt pinjenötter och koriander i en mortel.
4. Blanda med margarin, citron, salt och peppar till en bredbar röra.
5. Lägg en klick av röran ovanpå räkorna.
6. Stek fisken i 150 grader i 15–20 minuter.
7. Gräddfilssås Blanda gräddfil, citron, salt och peppar till en sås.
8. Servera laxen med gräddfilssåsen och kokt potatis eller ris och sallad.

Visningar: 661
Inlagt 2012-09-23 12:52:32