Receptbeskrivning
Kycklingrulader med katrinplommon och apelsin
Ingredienser
för
4 st kycklinglår, benfria
8 st katrinplommon
1 msk västervikssenap, eller annan söt, stark se
1 msk soja
2 msk raps- & smörolja
1 st apelsin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm kryddpeppar
8 st katrinplommon
1 msk västervikssenap, eller annan söt, stark se
1 msk soja
2 msk raps- & smörolja
1 st apelsin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm kryddpeppar
Beskrivning
1. Blanda senap, smörolja, soja och katrinplommon och tillsätt finrivet apelsinskal.
2. Halvera kycklinglåren, lägg dem i en plastpåse, slå marinaden över och marinera några timmar eller gärna över natten.
3. Bred ut kycklinglåren och lägg ett katrinplommon i vart och ett. Salta och dra ett par varv med vitpepparkvarnen och strö över krossad kryddpeppar. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
4. Lägg rycklingruladerna i en ugnssäker form, slå över resterande marinad, skär apelsinen i grova klyftor och lägg också dem i formen.
5. Ugnstek i 175° ca 35 min. Ös kycklingen och öka ev värmen mot slutet så att den tar färg ordentligt.
6. Ta ut och låt ruladerna vila 5 min och skär upp dem inför serveringen.
2. Halvera kycklinglåren, lägg dem i en plastpåse, slå marinaden över och marinera några timmar eller gärna över natten.
3. Bred ut kycklinglåren och lägg ett katrinplommon i vart och ett. Salta och dra ett par varv med vitpepparkvarnen och strö över krossad kryddpeppar. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
4. Lägg rycklingruladerna i en ugnssäker form, slå över resterande marinad, skär apelsinen i grova klyftor och lägg också dem i formen.
5. Ugnstek i 175° ca 35 min. Ös kycklingen och öka ev värmen mot slutet så att den tar färg ordentligt.
6. Ta ut och låt ruladerna vila 5 min och skär upp dem inför serveringen.
Visningar: 301
Inlagt 2011-12-18 20:15:14

