Receptbeskrivning

Hel ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter

Ingredienser för
900 g lax
0.5 tsk salt
4 msk pesto
1 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
10 portioner

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.

2. Blanda ihop pesto och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Jonas Melchersson


Näringsinnehåll:
Kalorier: 271 kcal
Kolhydrater: 1 g
Protein: 18 g
Fett: 21 g


Visningar: 518
Inlagt 2012-09-23 13:11:02