Receptbeskrivning

De dödas bröd

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
50 g jäst
1 ¼ dl ljummen mjölk
400 g socker, plus lite att strö över
250 g margarin eller smör
12 små ägg
1 msk flott
2 tsk malen kanel
2 tsk vaniljsocker
1 kg siktat mjöl
Lös upp jästen i den varma mjölken i en bunke. Tillsätt socker, margarin, ägg, flott, kanel, vaniljsocker och mjöl. Arbeta ihop till en deg och knåda den på bakbordet tills den släpper. Forma till en boll, mjöla den lite och lägg den i en bunke. Jäs på varm plats i 2 ½ timme eller tills den har fördubblats i storlek. Lägg över en duk och ställ den i kylen till nästa morgon.

Rulla degen till bullar stora som persikor. Garnera med degremsor som liknar benpipor. Lägg bullarna på smorda plåtar och låt dem jäsa på varmt ställe i ungefär 1 ½ timme eller till dubbel storlek. Strö över socker och grädda i 175ºC i 30 minuter eller tills det låter ihåligt när man knackar på brödets undersida.

Smaklig spis!

Visningar: 198
Inlagt 2012-09-23 15:58:20