Receptbeskrivning

Vegetariska burritos med samosasfyllning

Ingredienser för
0.5 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st röd chilifrukt
olja att steka i
0.5 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 dl gröna ärtor
4 st tortillabröd fullkorn
1 dl ost


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär chilifrukten på längden och ta ut kärnorna. Hacka fint. 2. Skär potatisen i mindre bitar (gärna med skalet kvar).3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken. Pressa efter ett tag i vitlöken och lägg i potatisen och chilihacket.4. Tillsätt Garam masala och låt den hettas upp innan du häller i vattnet tillsammans med tomatpurén. Låt puttra på låg värme tills vätskan är borta. Lägg i ärterna och låt dem hettas upp.5. Fördela blandningen på 4 tortillabröd och rulla ihop. Placera tätt i en ugnsfast form och strö över ost. Gratinera tills osten fått färg, cirka 5 minuter.6. Servera med texmextillbehör och favoritgrönsaker.Recept: Linnea SwärdFoto: Sara Ringstr?m/Aftonbladet

Visningar: 582
Inlagt 2012-10-23 18:35:03