Receptbeskrivning
Krispig kycklingfilé
Ingredienser
för
4 st kycklingfilé(er)
salt och peppar
50 g smör
1.5 dl cornflakes
1 dl grevé, riven
1 st vitlöksklyfta(or)
1 oregano
salt och peppar
50 g smör
1.5 dl cornflakes
1 dl grevé, riven
1 st vitlöksklyfta(or)
1 oregano
Beskrivning
1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem i en smord form.
2. Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen. Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano.
3. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter.
2. Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen. Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano.
3. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter.
Visningar: 524
Inlagt 2012-09-23 14:29:21

