Receptbeskrivning
Kyckling med tomatsallad och avokadoröra
Ingredienser
för
900 potatis
1 msk olja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
2 msk sweet chili
1 tsk soja
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
4 tomater
0.5 rödlök
3 persilja
1 msk olivolja
2 avokador
0.5 limesaft
0.5 crème fraiche
salt och peppar
1 msk olja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
2 msk sweet chili
1 tsk soja
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
4 tomater
0.5 rödlök
3 persilja
1 msk olivolja
2 avokador
0.5 limesaft
0.5 crème fraiche
salt och peppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
Potatisklyftor:
Tvätta och skär potatisen i klyftor.
Lägg potatisen i en bunke och ringla över oljan.
Krydda med salt och peppar och blanda om.
Häll potatisen på den förvärmda plåten och rosta i ca 15 minuter.
Rör om då och då.
Kycklingen:
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg den i en bunke.
Häll på sweet chili, soja och pressa i vitlöken, blanda väl.
Stek kycklingen i matoljan och krydda med salt och peppar.
Tomatsallad:
Skär tomaterna i små tärningar och skala och hacka löken.
Blanda tomater och lök med persilja, olivolja och krydda med salt och peppar.
Avokadoröra:
Dela, kärna och gröp ur avokadon.
Mixa den med limesaft och crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Potatisklyftor:
Tvätta och skär potatisen i klyftor.
Lägg potatisen i en bunke och ringla över oljan.
Krydda med salt och peppar och blanda om.
Häll potatisen på den förvärmda plåten och rosta i ca 15 minuter.
Rör om då och då.
Kycklingen:
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg den i en bunke.
Häll på sweet chili, soja och pressa i vitlöken, blanda väl.
Stek kycklingen i matoljan och krydda med salt och peppar.
Tomatsallad:
Skär tomaterna i små tärningar och skala och hacka löken.
Blanda tomater och lök med persilja, olivolja och krydda med salt och peppar.
Avokadoröra:
Dela, kärna och gröp ur avokadon.
Mixa den med limesaft och crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Visningar: 532
Inlagt 2012-09-23 14:31:25

