Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax med pinje- och örttäcke
Ingredienser
för
50 g pinjenötter
3 st vitlöksklyftor
1 st liten burk svarta urkärnade oliver (290 g)
0.5 st kruka koriander
0.5 st kruka dill
4 msk olivolja
1 st ekologisk citron
salt
peppar
600 g laxfilé
1 st blomkålshuvud
1–2 dl crème fraiche
1 st påse blandade gröna blad
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 st liten burk urkärnade gröna oliver (290 g)
3 st vitlöksklyftor
1 st liten burk svarta urkärnade oliver (290 g)
0.5 st kruka koriander
0.5 st kruka dill
4 msk olivolja
1 st ekologisk citron
salt
peppar
600 g laxfilé
1 st blomkålshuvud
1–2 dl crème fraiche
1 st påse blandade gröna blad
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 st liten burk urkärnade gröna oliver (290 g)
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
3. Riv eller pressa vitlöken.
4. Mixa pinjenötter (spara några till garnering), vitlök, oliver, de färska örterna, olivoljan samt finrivet skal och saft av citronen.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp laxbitarna på en ugnsfast form och fördela örtröran på laxbitarna.
7. Tillaga i ugnen i 15–20 minuter.
8. Koka blomkålen mjuk och mixa med crème fraiche.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Servera med salladsblad, olja, vinäger, gröna oliver och lite pinjenötter.
2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
3. Riv eller pressa vitlöken.
4. Mixa pinjenötter (spara några till garnering), vitlök, oliver, de färska örterna, olivoljan samt finrivet skal och saft av citronen.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp laxbitarna på en ugnsfast form och fördela örtröran på laxbitarna.
7. Tillaga i ugnen i 15–20 minuter.
8. Koka blomkålen mjuk och mixa med crème fraiche.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Servera med salladsblad, olja, vinäger, gröna oliver och lite pinjenötter.
Visningar: 497
Inlagt 2012-09-24 07:35:20

