Receptbeskrivning
Tomatsoppa med basilikatoast
Ingredienser
för
5 dl passerade tomater på burk
3 dl hönsbuljong
2 dl grädde eller matlagningsyoghurt
2 dl vatten
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st lagerblad
grovmalen vitpeppar
olivolja
socker
4 st landgångsbröd
2 dl färskost (creme bonjour)
2 dl färsk thaibasilka
olivolja
salt
vitlök, ev.
3 dl hönsbuljong
2 dl grädde eller matlagningsyoghurt
2 dl vatten
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st lagerblad
grovmalen vitpeppar
olivolja
socker
4 st landgångsbröd
2 dl färskost (creme bonjour)
2 dl färsk thaibasilka
olivolja
salt
vitlök, ev.
Beskrivning
1. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olja i stekpanna. Tillsätt de passerade tomaterna, kryddorna, vattnet och buljongen. Låt koka i 15 minuter.
2. Mixa tomatblandningen i en blender eller med stavmixer och tillsätt sockret och grädden. Häll soppan i kastrullen igen och koka ytterligare 5 minuter. Mortla kryddorna med salt och peppar och tillsätt.
3. Skiva landgångsbrödet på längden och stek i stekpanna i olja med lite vitlök (valfritt). Låt sedan brödet kallna på ett papper. Mixa basilikan och färskosten med blender eller gaffel och bred på toasten.
4. Servera toasten till soppan.
2. Mixa tomatblandningen i en blender eller med stavmixer och tillsätt sockret och grädden. Häll soppan i kastrullen igen och koka ytterligare 5 minuter. Mortla kryddorna med salt och peppar och tillsätt.
3. Skiva landgångsbrödet på längden och stek i stekpanna i olja med lite vitlök (valfritt). Låt sedan brödet kallna på ett papper. Mixa basilikan och färskosten med blender eller gaffel och bred på toasten.
4. Servera toasten till soppan.
Visningar: 500
Inlagt 2012-09-24 07:40:54

