Receptbeskrivning

Tomatsoppa med basilikatoast

Ingredienser för
5 dl passerade tomater på burk
3 dl hönsbuljong
2 dl grädde eller matlagningsyoghurt
2 dl vatten
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st lagerblad
grovmalen vitpeppar
olivolja
socker
4 st landgångsbröd
2 dl färskost (creme bonjour)
2 dl färsk thaibasilka
olivolja
salt
vitlök, ev.


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olja i stekpanna. Tillsätt de passerade tomaterna, kryddorna, vattnet och buljongen. Låt koka i 15 minuter.
2. Mixa tomatblandningen i en blender eller med stavmixer och tillsätt sockret och grädden. Häll soppan i kastrullen igen och koka ytterligare 5 minuter. Mortla kryddorna med salt och peppar och tillsätt.
3. Skiva landgångsbrödet på längden och stek i stekpanna i olja med lite vitlök (valfritt). Låt sedan brödet kallna på ett papper. Mixa basilikan och färskosten med blender eller gaffel och bred på toasten.
4. Servera toasten till soppan.

Visningar: 464
Inlagt 2012-09-24 07:40:54