Receptbeskrivning
Medelhavssoppa med fisk
Ingredienser
för
1 st gul lök
1 st fänkål, (200 g)
2 msk olivolja
400 g tomater, hela (1 burk)
2 st fiskbuljongtärningar
10 dl vatten
400 g hoki eller sej, halvtinad
3 msk timjanblad, hackade (+ 4 små kvistar till ga
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g grov baguette, eller annat grovt bröd
1 st fänkål, (200 g)
2 msk olivolja
400 g tomater, hela (1 burk)
2 st fiskbuljongtärningar
10 dl vatten
400 g hoki eller sej, halvtinad
3 msk timjanblad, hackade (+ 4 små kvistar till ga
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g grov baguette, eller annat grovt bröd
Beskrivning
1. Skala och hacka löken. Ansa fänkålen och skär den i små bitar.
2. Fräs lök och fänkål i olja ca 3 min. Tillsätt tomater, smulad buljongtärning och hälften av vattnet. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 min under lock.
3. Skär fisken i tärningar, lägg dem i soppan och koka ca 5 min eller tills fisken är färdigkokt.
4. Mixa soppan med mixerstav och späd med resten av vattnet. Låt koka upp och blanda i timjan. Krydda med salt och peppar. Garnera med timjan-kvistar. Servera med bröd.
Ca 340 kcal per portion, 10 g fett, 29 g protein, 33 g kolhydrater
2. Fräs lök och fänkål i olja ca 3 min. Tillsätt tomater, smulad buljongtärning och hälften av vattnet. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 min under lock.
3. Skär fisken i tärningar, lägg dem i soppan och koka ca 5 min eller tills fisken är färdigkokt.
4. Mixa soppan med mixerstav och späd med resten av vattnet. Låt koka upp och blanda i timjan. Krydda med salt och peppar. Garnera med timjan-kvistar. Servera med bröd.
Ca 340 kcal per portion, 10 g fett, 29 g protein, 33 g kolhydrater
Visningar: 464
Inlagt 2012-09-24 10:32:50