Receptbeskrivning

Kotletter med pepparrot, ugnsrostade rotfrukter och äpplen

Ingredienser för
4 st fläskkotletter, (à ca 150 g)
0.5 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
100 g färskost, naturell (5 %)
4 msk pepparrot, färskriven
0.5 dl vatten
6 st potatisar, (ca 500 g)
2 st palsternackor, (ca 250 g)
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 st äpplen
1 st purjolök


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatis och palsternacka i bitar eller klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar, lite på snedden. Blanda äpple och purjo med potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.
3. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
4. Blanda ost och pepparrot. Klicka blandningen på kotletterna och häll vattnet vid sidan om. Låt kotletterna eftersteka under lock ca 5 min.
5. Servera kotletterna med sky, rostade rotfrukter och äpple.

Ca 410 kcal per portion, 9,5 g fett,
36 g protein, 40 g kolhydrater

Visningar: 548
Inlagt 2012-09-24 10:33:31