Receptbeskrivning
Frikadeller i tomatsås
Ingredienser
för
1 st gul lök, finhackad
1 st litet äpple, grovrivet
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 krm torkad basilika
1 krm torkad oregano
salt och peppar
2 msk ströbröd
0.5 dl vispgrädde
300 g nötfärs
1 st ägg
1 krm chilipulver
1 krm paprikapulver
350 g nykokt spaghetti
färskriven parmesanost
1 st litet äpple, grovrivet
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 krm torkad basilika
1 krm torkad oregano
salt och peppar
2 msk ströbröd
0.5 dl vispgrädde
300 g nötfärs
1 st ägg
1 krm chilipulver
1 krm paprikapulver
350 g nykokt spaghetti
färskriven parmesanost
Beskrivning
1. TomatsåsLåt hälften av löken och äpplet svettas i olivolja i en kastrull i 1–2 minuter. 2. Häll på tomater och vatten, krydda med basilika och oregano. Salta och peppra. Låt såsen koka ihop ca 5 minuter. 3. FrikadellerRör ihop ströbröd med grädde i en bunke, låt svälla i några minuter. 4. Blanda ner färsen med resten av den hackade löken, rivet äpple, ägg och kryddor. Krydda med salt och peppar och rör till en jämn smet. 5. Forma färsen till små köttbullar och lägg ned i tomatsåsen. Låt dem puttra i såsen i ca 10 minuter. 6. Skaka pannan då och då så att alla frikadeller blir kokta. Ta upp en och dela och kontrollera om de är klara. 7. Koka spaghettin i rikligt med väl saltat vatten. Häll av i durkslag och vänd runt väl med frikadeller och tomatsås. 8. Servera genast med riven parmesan.
Visningar: 822
Inlagt 2012-12-22 21:06:34

