Receptbeskrivning
Magnus franska kola
Ingredienser
för
400 g mörk choklad
1.5 dl socker
2 dl vispgrädde
0.75 dl honung
1.5 dl socker
2 dl vispgrädde
0.75 dl honung
Beskrivning
1. Vik ihop ett bakplåtspapper till en fyrkantig form med kanter, ca 15x20 cm och sätt på ett värmetåligt fat. Olja in det lätt.
2. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och honung under omrörning. Tillsätt chokladen och rör tills allt har blandats.
3. Koka tills massan håller för kulprovet: Fyll en kopp med kallt vatten. Häll ner en liten skvätt av smeten. När den lätt kan formas till en kula är kolan klar. Det burkar ta 30–45 minuter beroende på hur vid kastrullen är.
4. Häll ut kolan i pappersformen. Låt den kallna över natten och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.
Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och honung under omrörning. Tillsätt chokladen och rör tills allt har blandats.
3. Koka tills massan håller för kulprovet: Fyll en kopp med kallt vatten. Häll ner en liten skvätt av smeten. När den lätt kan formas till en kula är kolan klar. Det burkar ta 30–45 minuter beroende på hur vid kastrullen är.
4. Häll ut kolan i pappersformen. Låt den kallna över natten och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.
Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 227
Inlagt 2012-09-24 20:11:44

