Receptbeskrivning
Fond av lammben
Ingredienser
för
2 kg lammben finhuggna
1 st gul lök
1 st purjolök
1 st morot
1 bit rotselleri
2 msk tomatpuré
3 lagerblad
några vitpepparkorn
några kvistar timjan
vatten så det täcker
1 st gul lök
1 st purjolök
1 st morot
1 bit rotselleri
2 msk tomatpuré
3 lagerblad
några vitpepparkorn
några kvistar timjan
vatten så det täcker
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Skala och grovhacka löken, ansa och skär purjo i bitar. Skala och skär morot och selleri i stora tärningar. Lägg ben och grönsaker i en ugnssäker form och bryn dem gyllenbruna i mitten av ugnen, c:a 2 tim. Lägg över i gryta och tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och skumma väl. Sjud under lock i 3 timmar. Späd ev. med mer vatten. Sila av spadet, skölj ren grytan, återför buljongen och låt svalna. Tag bort fettet som stelnat på ytan. Reducera till 7.5dl. Frys in i tex formar för istärningar så att du lätt kan ta en msk eller så åt gången. Man behöver inte göra alla moment samma dag.
Visningar: 350
Inlagt 2011-12-19 19:57:10

