Receptbeskrivning
			
			
			
			Färsbiffar med blomkålsgratäng
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							2 msk havregryn 
0.5 dl havregrädde, oatly
400 g köttfärs
salt och peppar
1 st ägg
2 msk smör
1 kg blomkål
4 dl havregrädde, oatly
2 msk fransk senap
salt och peppar
100 g riven ost
						
					0.5 dl havregrädde, oatly
400 g köttfärs
salt och peppar
1 st ägg
2 msk smör
1 kg blomkål
4 dl havregrädde, oatly
2 msk fransk senap
salt och peppar
100 g riven ost
Beskrivning
					
						Biffar
1. Blötlägg havregrynen i mjölken i 5 minuter i en bunke. Mosa lite med en gaffel. Tillsätt köttfärsen och blanda i salt och peppar samt ett ägg.
2. Rör runt till en jämn smet. Forma till biffar och stek i smör.
Blomkålsgratängen
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålen i buketter och skölj. Tina blomkålen och lägg dessa i en ugnsform.
2. Vispa ihop havrerädde med senap, salt och peppar och häll över blomkålen. Blanda ner riven ost. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
					
										1. Blötlägg havregrynen i mjölken i 5 minuter i en bunke. Mosa lite med en gaffel. Tillsätt köttfärsen och blanda i salt och peppar samt ett ägg.
2. Rör runt till en jämn smet. Forma till biffar och stek i smör.
Blomkålsgratängen
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålen i buketter och skölj. Tina blomkålen och lägg dessa i en ugnsform.
2. Vispa ihop havrerädde med senap, salt och peppar och häll över blomkålen. Blanda ner riven ost. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Visningar: 699
Inlagt 2012-09-25 17:15:32
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min