Receptbeskrivning
AubergineÂlasagne med grönsaker
Ingredienser
för
1 st aubergine
1 st zucchini
1 msk salt
1 st rödlök
4 st tomater
200 g chèvre
2 dl crème fraiche
2 st gula paprikor
2 msk olivolja + till att smörja formen
1 frp färska lasagneplattor
1 msk herbes de provence (kryddblandning)
1 tsk nymalen svartpeppar
dl hasselnötter
1 dl stora gröna oliver, urkärnade
1 msk olivolja
1 msk hasselnötsolja
2 msk pressad citronsaft
späd sallad (t ex mâche, rucola, mangold)
1 st zucchini
1 msk salt
1 st rödlök
4 st tomater
200 g chèvre
2 dl crème fraiche
2 st gula paprikor
2 msk olivolja + till att smörja formen
1 frp färska lasagneplattor
1 msk herbes de provence (kryddblandning)
1 tsk nymalen svartpeppar
dl hasselnötter
1 dl stora gröna oliver, urkärnade
1 msk olivolja
1 msk hasselnötsolja
2 msk pressad citronsaft
späd sallad (t ex mâche, rucola, mangold)
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200˚. Skär aubergine och zucchini i 1 cm tjocka skivor på längden. Salta rikligt på aubergineskivorna och låt dem vätska ur sig på hushållspapper 15 minuter. Skär lök och tomater i skivor. Blanda chèvre med crème fraiche.
2. Skär och kärna ur paprikorna. Rosta aubergine och paprika i ugnen på en bakplåt med olivolja cirka 10 minuter (för att koncentrera deras smak). Dra skinnet av paprikabitarna när de svalnat något.
3. Smörj en gratängform. Varva aubergine, paprika och zucchini med lasagneplattor, bred på ostblandningen och lägg på tomatskivor och lök. Krydda mellan varje lager. Avsluta med lite riven chèvre och tomat. Baka i ugnen cirka 35 minuter.
4. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i torr stekpanna. Hacka oliverna. Blanda ingredienserna till dressingen, tillsätt hasselnötterna och servera lasagnen med blandade salladssorter.
Kan passa bra med en cava att dricka till.
2. Skär och kärna ur paprikorna. Rosta aubergine och paprika i ugnen på en bakplåt med olivolja cirka 10 minuter (för att koncentrera deras smak). Dra skinnet av paprikabitarna när de svalnat något.
3. Smörj en gratängform. Varva aubergine, paprika och zucchini med lasagneplattor, bred på ostblandningen och lägg på tomatskivor och lök. Krydda mellan varje lager. Avsluta med lite riven chèvre och tomat. Baka i ugnen cirka 35 minuter.
4. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i torr stekpanna. Hacka oliverna. Blanda ingredienserna till dressingen, tillsätt hasselnötterna och servera lasagnen med blandade salladssorter.
Kan passa bra med en cava att dricka till.
Visningar: 308
Inlagt 2012-09-29 18:46:13

