Receptbeskrivning

Monikas torskbollar med gräddsås och spenat

Ingredienser för
400 g torskfilé
70 g bacon
1 färsk ingefära
1 dl färska basilikablad
1 st ägg(eller 1 msk potatismjöl)
3 st vitlöksklyftor, pressade
flingsalt
nymalen svartpeppar
smör till pannan
1 babyspenat (100 g)
0.5 st röd chilifrukt
2 dl vispgrädde
0.5 dl vatten
jasminris
körsbärstomater


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tillred riset enligt anvisning på paketet.
2. Knaperstek bacon i en torr panna och låt skivorna rinna av på ett hushållspapper.
3. Skär torskfilé i bitar och lägg i en bunke.
4. Grovriv ingefära och pressa ut saften med handen ner i bunken med fisk.
5. Grovhacka basilika och tillsätt tillsammans med ägg eller potatismjöl.
6. Mixa hastigt ihop till en grov smet.
7. Smaka av din fiskfärs med pressad vitlök, salt och peppar.
8. Forma 8-10 bollar och lägg på en vattensköljd skärbräda.
9. Hetta upp 2 msk smör i pannan. Stek bollarna gyllene runt om, 4-5 minuter.
10. Tillsätt nytt smör i pannan och lägg ner bladspenat och urkärnad finhackad chili. Fräs ytterligare en minut.
11. Häll på grädde och vatten, låt puttra ytterligare 1 minut.
12. Smaka av och servera med ris och halverade körsbärstomater. Bryt till sist knaperstekt bacon över.

Visningar: 549
Inlagt 2012-09-30 04:54:43