Receptbeskrivning

Moussaka á la GI

Ingredienser för
3 st stora aubergine (2 kg)
2.5 msk olivolja till stekning
800 g nötfärs
2 st gula lökar
200 g tomatpuré (1 tub)
3 dl riven parmesan
3 dl grädde
1 st ägg


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Skölj och ansa auberginerna. Skär av ändarna och skiva dem på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka.
3. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja.
4. Skala och hacka lökarna fint. Stek löken mjuk och gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta.
5. Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan tillsammans med löken. Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.
6. Smörj en ugnsfast form. Varva aubergineskivor, parmesan och köttfärs i formen.
7. Vispa upp ägget, blanda det med grädden och slå blandningen över moussakan.
8. Grädda moussakan i ugnen i cirka 45 minuter-1 timme, beroende på hur hög och vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg.

Visningar: 489
Inlagt 2012-09-30 04:59:04