Receptbeskrivning

Mikaelas äppelkaka

Ingredienser för
6 st äpplen
6 st ägg
9 dl strösocker
450 g smör
9 dl vetemjöl, (450 g)
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel, mald
ev vispad grädde


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
4. Rör ner mjölblandningen i ägg­vispet. Tillsätt smöret.
5. Häll smeten i smord långpanna, ca 35 x 40 cm. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem tätt i smeten tillsammans med små kvistar färsk oregano.
6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Strö över kanel efter gräddningen.
7. Skär kakan i rutor. Servera eventuellt grädde till.

Visningar: 338
Inlagt 2012-09-30 15:11:05