Receptbeskrivning
Blåbärs-cheesecake
Ingredienser
för
200 g digestivekex
75 g smör
0.5 dl socker
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3.5 dl kesella 1 % fett
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
100 g vit choklad
75 g smör
0.5 dl socker
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3.5 dl kesella 1 % fett
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
100 g vit choklad
Beskrivning
Botten:Sätt ugnen på 150 grader. Kör kexen i mixer. Smält smöret och rör ner smulorna och sockret. Pressa ner blandningen ordentligt i botten av formen. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter.Fyllning:Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll massan i formen. Baka i 150 grader i ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten.Garnera med vit choklad som är riven på den grova delen av rivjärnet eller hyvlad med en kniv. Pudra florsocker över.
Visningar: 332
Inlagt 2012-10-12 03:34:13

