Receptbeskrivning
Chèvre chaud med rostad pumpa och päron
Ingredienser
för
1 liten butternutpumpa
3 fasta päron
3 dl linser
smör
1 citron
300 g chèvre
blandade salladsblad
3 fasta päron
3 dl linser
smör
1 citron
300 g chèvre
blandade salladsblad
Beskrivning
Receptmakare: Lotta Lundgren
1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Klyv och kärna ur pumpan, och skär köttet i skalfria bitar.
3.Kärna ur och klyfta päronen.
4.Lägg i form eller på långpanna, ringla över rejält med olivolja och strö på flingsalt. Baka i ugn, ca 30 minuter.
5.Koka under tiden linserna mjuka. Slå bort vattnet, rör ner en klick smör och saften av citronen.
6.Skär chèvren i 4 skivor och droppa lite olivolja ovanpå.
7.Slå om till grillvärme. Skyffla om pumpan och päronen och placera chèvren ovanpå. Ta ut när chévren fått lite färg och pumpan och päronen brända toppar (viktigt!).
8.Arrangera linserna i botten av ett stort fat, lägg salladen ovanpå och toppa med chévre, pumpa och päron.
1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Klyv och kärna ur pumpan, och skär köttet i skalfria bitar.
3.Kärna ur och klyfta päronen.
4.Lägg i form eller på långpanna, ringla över rejält med olivolja och strö på flingsalt. Baka i ugn, ca 30 minuter.
5.Koka under tiden linserna mjuka. Slå bort vattnet, rör ner en klick smör och saften av citronen.
6.Skär chèvren i 4 skivor och droppa lite olivolja ovanpå.
7.Slå om till grillvärme. Skyffla om pumpan och päronen och placera chèvren ovanpå. Ta ut när chévren fått lite färg och pumpan och päronen brända toppar (viktigt!).
8.Arrangera linserna i botten av ett stort fat, lägg salladen ovanpå och toppa med chévre, pumpa och päron.
Visningar: 446
Inlagt 2012-10-03 14:17:09

